Internet prezentacija koristi "kolačiće". Nastavkom prelistavanja internet prezentacije saglasni ste sa korišćenjem "kolačića"!
Objavljeno: 14. mart 2020.

Dragon stone iwagumi

Dragon stone iwagumi je kompletiran 25.februara. Dimenzije akvarijuma su 60x60x45cm od extra clear na postolju u svetloj sonoma iverici. Od tehnike postavili smo: Week Rocket svetlo, 2 x OASE Filtosmart thermo 300. Filtracioni materijali su OASE keramičke kuglice, aktivni ugalj, Seachem Matrix i Seachem Purigen. Ugljen dioksid dostavlja CO2 art ProElite difuzor sa jednim mehurom CO2 u sekundi koji u vodu ubacuje CO2 art inline difuzor 16/22.

Akvarijum je uređen u iwagumi stilu. Za hardscape je korišćen Dragon stone kamen (oko 25kg). Kao supstrat stavli smo: 25kg Lava 8-10mm, 1x5l Aquaforest lava soil i 1x5l Lava soil black i 9l Tropica soila. Biljke: Eleocharis parvula, Eleocharis parvula mini, Glossistigma elatinoides i Riccia fluitans.

 

Voda je iz RO uređaja, koja se remineralizuje uz pomoć Seachem Equilibriuma na 100TDS, posle 5 dana TDS se popne na 140-150. Od sredstava za pripremu vode koristimo Seachem prime 5ml po zameni vode, Seachem Stability 20ml po zameni vode. U početku korišćen i Easy life ffm. U podlogu i filter materijal ubačen ADA Bacter 100. Temperatura 24C.

 

Nakon dve nedelje ubačene orange sacura kozice.

 

Formiranje akvarijuma prikazano na sledećem snimku.