Internet prezentacija koristi "kolačiće". Nastavkom prelistavanja internet prezentacije saglasni ste sa korišćenjem "kolačića"!
Objavljeno: 14. mart 2020.

Dve kockice

Dve kockice smo sređivali 22.i 23. februara. Dimenzije akvarijuma su 30x30x30cm od extra clear na postolju u svetloj sonoma iverici. Od tehnike postavili smo: Week Phoenix svetlo, Oase filtosmart thermo 100 filtere. Filtracioni materijali su OASE keramičke kuglice, aktivni ugalj, Seachem Matrix i Seachem Purigen. Ugljen dioksid dostavlja CO2 art ProElite difuzor sa jednim mehurom CO2 u pet sekundi koji u vodu ubacuje CO2 art bazuke. 

 

Prva kocka uređena je u iwagumi stilu sa seiryu premium dark kamenom. Od biljaka samo Utricularia graminnifolia.Druga kocka je urađena u nature stilu sa red moor drvetom i seiryu kamenom. Od biljaka smo posadili: Rotala Green, Rotala Walichii, Microsorum windelow, Microsorum trident, Hygrophyla pinatiffida, Cryptocoryne veinghera i Cryptocoryne pygmaea i Hemianthus calictroides cuba. Kao supstrat stavli smo: 2x5l Lava soila i Tropica soil. Voda je iz RO uređaja, koja se remineralizuje uz pomoć Seachem Equilibriuma na 100TDS, posle 5 dana TDS se popne na 140-150. Od sredstava za pripremu vode koristimo Seachem prime, Seachem Stability po zameni vode. U početku korišćen i Easy life ffm. U podlogu i filter materijal ubačen ADA Bacter 100. Temperatura 24C.

 

Od životinja riba nakon 18dana u iwagumi su ubačene Red Sacura kozice, a u nature Red Rili kozice i Helena puževi.

 

Formiranje akvarijuma prikazano na sledećem snimku.

Javljamo se sa radovnim nedeljnim izveštajima.