Internet prezentacija koristi "kolačiće". Nastavkom prelistavanja internet prezentacije saglasni ste sa korišćenjem "kolačića"!
Objavljeno: 21. jul 2021.

Najmlađi akvarijum u našoj galeriji. Napravljen zbog potrebe da se ima nešto u dimenzijama koje su najpopularnije – čuveni 60p – 60x30x36cm koji staje u svaki ugao i koji se, po potrebi ceo može preneti gde treba. Napravljen od opti white stakla sa komodom o lima, po ugledu na limene komode koje radi ADA. Svetlo je Twinstar 450EA, filter OASE Filtosmart thermo 300 sa lily i skimer cevi na početku, koja je kasnije zamenjena sa U cevi. CO2 ide preko inline difuzora 12/16.

 

Ovo je klasičan iwagumi sa seiryu premium dark kamenom, belim peskom napred i biljkama koje nisu toliko svojstvene iwagumiju. Od podloge smo koristili mešavinu ADA Power sand i JBL Volcano mineral i Tropica soil preko. U prvoj verziji Valisneria nana je bila pozadi, međutim iz nekog razloga se nije najbolje primila pa sam je zamenio Eleocharisom viviparom. Sredina je puna Hygrophyle pinnatifide i Microsoruma, a iza glavnog kamena je ubačen i Nymphiodes taiwan. Bokovi su odrađeni sa Hydrocotyle tripartita i Echinodorus tennelus. Kao detalj pozadi ubačena je i Cryptocoryna balansea.

Kerri super blue su se sjajno uklopile, a higijenu održavaju otosi i amano kozice i black helmeti. Imamo i Neocaridine blue dream.   

Akvarijum koji nije imao nikakav značaja problem, osim končaste alge i malo crne bradate alge. I jedan i drugi problem rešavam Hydrogenom 3% 1ml na 1l vode po biljkama, pa menjam vodu nakon pola sata. I nakon toga redukujem dodavanje fosfata i gvožđa. Obzirom da koristim samo Seachem đubriva gde su sve komponente odvojene (K, P, N, Micro, Trace, Fe) ovo ne predstavlja izazov. Kod đubriva gde su kombinovane mikro i makro elementi ovo bi predstavljao problem.

 

Održavanje ovog akvarijuma podrazumeva – promenu 50% vode svake nedelje uz siforniranje i čišćenje stakala od algi i čišćenje cevi svake druge nedelje. Filter se čisti na svaka dva meseca.