Internet prezentacija koristi "kolačiće". Nastavkom prelistavanja internet prezentacije saglasni ste sa korišćenjem "kolačića"!

Opis proizvoda

Flourish Excel ™ je izvor biološkog organskog ugljenika i idealan je dodatak za sve akvariste koji žele imati bujni akvarijum sa biljkama, ali bez dodavanja CO2. Ugljenik je neophodan element za sve biljke. Obično ga dobijaju iz gasa CO2, ali se takođe može dobiti iz jednostavnih organskih spojeva (fotosintetski intermedijeri).

Upotreba CO2 sistema ili Flourish Excel ™ ne isključuju jedan drugog. Procesi proizvodnje fotosintetskih intermedijera i izgradnja na njima odvija se istovremeno, te se može dobiti značajna korist za biljke od upotrebe Flourish Excel ™ samog ili u kombinaciji sa CO2 sistemom. Ova kombinacija posebno je idealna u situacijama kada nastavak dodavanja CO2 može opasno spustiti pH .

Po čemu se razlikuje?

Razlog zašto je biljkama potreban CO2 je taj da se proizvedu duži lanci ugljeničnih spojeva znanih i kao fotosintetski intermedijari (međuprodukti). Fotosintetski međuprodukti uključuju spojeve kao što su ribuloza 1,5-biofosfat i 2-karboksi-3-keto-D-arabinitol 1,5 biofosfat. Iako su nazivi ovih spojeva komplikovani, njihova je struktura prilično jednostavna (5 lanaca ugljika). Flourish Excel™ sam po sebi ne sadrži ove specifične lance već jedne druge koji su vrlo slični. Dodavanjem Flourish Excel™ može se izbjeći dodavanje CO2, a osigurati biljkama jednostavan pristup strukturno sličnim spojevima. Zbog strukturnih sličnosti Flourish Excel™ se može iskoristiti u procesu izgradnje lanaca ugljenika tokom fotosinteze. Jednostavni hemijski ili enzimski procesi u biljkama mogu ih lako pretvoriti u jedan od gore navedenih spojeva (ili niz drugih verzija).

Upotreba Flourish Excel™ biljkama daje još jednu prednost. Flourish Excel™ ima izuzetnu sposobnost redukcije feri gvožđa (Fe 3+), koji je teže prenosivi oblik u fero gvožđe (Fe2+) koji biljke lakše upotrebljavaju kod procesa.

Proizvođač: Seachem
Cena:
1.40000
/ kom

Uputstvo za upotrebu:

Uputsvo za upotrebu: Prilikom prve upotrebe ili nakon veće izmene vode (više od 40%) koristiti pun čep (5 ml) na svakih 40 l vode. Nakon toga koristiti 1 pun čep na svakih 200 l vode dnevno ili svaki drugi dan. Doziranje se može malo povećati kod jako zasađenih akvarijuma. Za doziranje manje od preporučenog imati na umu da je svaki navoj čepa cca 1 ml. Napomena: 5% popusta na komplet Seachem flourish proizvoda (Flourish, Excel, Trace, Advance, Nitrogen, Pottassium, Phosphorus, Iron!

Aquascaping: projektovanje i uređenje akvarijuma

Radimo projektovanje, izradu i uređenje akvarijuma. Želite da oplemenite svoj prostor Aquascape-om, pozovite nas i daćemo Vam najkvalitetniju ponudu na domaćem tržištu.

Hardscaping: modeliranje hardscape-a

Želite sami da uredite akvarijum, ali niste sigurni kako da izaberete i postavite hardscape (drvo i kamen). Modeliraćemo hardscape zajedno sa Vama ili ćemo ga sastaviti, dostaviti i instalirati za Vas.

Održavanje akvarijuma

Želite divan akvarijum ali nemate vremena da se bavite održavanjem? Pružamo uslugu održavanja akvarijuma koje projektujemo i uređujemo, kao i reparaciju, revitalizaciju i održavanje svih ostalih akvarijuma.

Konsalting

Treba Vam savet, konsultacija, imate problem vezan za akvaristiku – stojimo Vam na raspolaganju. Saveti putem telefona i mejla su besplatni za redovne klijente.