Internet prezentacija koristi "kolačiće". Nastavkom prelistavanja internet prezentacije saglasni ste sa korišćenjem "kolačića"!

Flourish Iron™ je dodatak u obliku visoko koncentrisanog (10000 mg/l) fero (Fe +2) glukonata. Trebalo bi ga koristiti u slučajevima kada zahtevi za gvožđem prelaze mogućnosti Flourish™ pri preporučenim dozama ili kada se pojave znakovi manjka gvožđa (kratke i tanke stabljike, žutilo između žilica na listovima). Ne sadrži fosfate ni nitrate.

Po čemu se razlikuje?

Biljke mnogo lakše koriste gvožđe iz Flourish Iron™ nego iz ETDA izvora jer je EDTA gvožđe u feri Fe+3 obliku. Pošto biljke zahtevaju gvožđe u fero (Fe+2) obliku za svoj metabolizam, dodatna energija se mora utrošiti da bi se iz feri (Fe+3) oblika izvuklo gvožđe i tek onda konvertiralo u fero (Fe+2) gvožđe.

Proizvođač: Seachem
Cena:
1.50000
/ kom

Uputstvo za upotrebu:

Koristiti i puni čep (5 ml) na svakih 200 l vode ili prema potrebi za održavanje koncentracije gvožđe od oko 0,10 mg/l. Kod manjeg doziranja imajte na umu da je svaki navoj u čepu 1 ml. Koristite MultiTest: Iron™ test set za praćenje koncentracije gvožđe. Koristiti prema porebi u borbi protiv znakova nedostatka gvožđe.

Sastav:

Gvožđe (Fe) 1.0%

Dobiveno iz: Fero glukonata

P: Zašto treba koristiti Flourish Iron ™, ako već koristim Flourish ™?

O: Gvožđe je važan nutrijent u biljnim akvarijima. U cilju održavanja adekvatne koncentracije gvožđe treba ga dozirati na prilično redovnoj (dnevnoj) bazi. Flourish ™ treba dozirati ređe (dva puta ili jednom nedeljno), jer se njegovi sastojci ne iscrpe brzo. Dnevno doziranje Flourish ™ može dovesti do neželjenog rasta algi. Odvajanjem tih dodataka u zasebne proizvode, akvaristi mogu dodavati Flourish Iron ™ svaki dan, a da pri tome ne rizikuju neželjen rast algi, a istovremeno mogu dodavati potrebnu dozu Flourish ™ na manjoj bazi. Napomena: 5% popusta na komplet Seachem flourish proizvoda (Flourish, Excel, Trace, Advance, Nitrogen, Pottassium, Phosphorus, Iron!

Aquascaping: projektovanje i uređenje akvarijuma

Radimo projektovanje, izradu i uređenje akvarijuma. Želite da oplemenite svoj prostor Aquascape-om, pozovite nas i daćemo Vam najkvalitetniju ponudu na domaćem tržištu.

Hardscaping: modeliranje hardscape-a

Želite sami da uredite akvarijum, ali niste sigurni kako da izaberete i postavite hardscape (drvo i kamen). Modeliraćemo hardscape zajedno sa Vama ili ćemo ga sastaviti, dostaviti i instalirati za Vas.

Održavanje akvarijuma

Želite divan akvarijum ali nemate vremena da se bavite održavanjem? Pružamo uslugu održavanja akvarijuma koje projektujemo i uređujemo, kao i reparaciju, revitalizaciju i održavanje svih ostalih akvarijuma.

Konsalting

Treba Vam savet, konsultacija, imate problem vezan za akvaristiku – stojimo Vam na raspolaganju. Saveti putem telefona i mejla su besplatni za redovne klijente.