Internet prezentacija koristi "kolačiće". Nastavkom prelistavanja internet prezentacije saglasni ste sa korišćenjem "kolačića"!

Flourish Nitrogen ™ je koncentrisana mešavina (15000 mg/l) izvora azota. Pruža azot i u obliku nitrata (NO3) i u obliku koji biljke preferiraju - u obliku amonijaka (amonij ion NH4+). Međutim, prilikom upotrebe se NE OTPUŠTA organizmima štetan amonijak, zato što je amonijak u Flourish Nitrogen ™ u kompleksnom obliku i kao takav ostaje sve dok se ne počne vezivati u tkivo biljaka kao gnojivo. Flourish Nitrogen ™ također sadrži nitrate za one biljke koje ga mogu direktno koristiti. Za maksimalno iskorištavanje koristiti sa Flourish Phosphorus ™ i Flourish Potassium ™.

Po čemu se razlikuje?

Za razliku od konkurentskih proizvoda, Flourish Nitrogen ™ je potpuno slobodan od fosfora, što omogućava podešavanje nivoa azota u akvarijumu bez uticaja na količinu fosfora.

Proizvođač: Seachem
Cena:
1.50000
/ kom

Uputstvo za upotrebu:

ZA POČETNIKE

Koristiti 2,5 ml (pola čepa) na svakih 160 l dva puta nedeljno ili prema potrebi u skaldu sa znakovima nedostatka azota (npr. usporen rast, kloroza). Za manje doze imati na umu da je svaki navoj čepa cca 1 ml.

NAPREDNI AKVARISTI

Početna doza podiže azota za onoliko za koliko bi ga podgao 1 mg/l nitrata. Ta je doza dovoljna za oko 4 g rasta (suve) ili oko 20 g (hidratizirane) biljke u roku od mesec dana (pod pretpostavkom da su osigurane sve ostale hranjive materije). Za povećani rast koristiti proporcionalno više.

Za postizanje tačno određenog porasta azota dozirati prema slijedećoj formuli:

0,25 × (V: 3,785) × N=M

V=zapremina akvarijuma u litrama

N=željeni porast azota u mg/l (ako se koristi ekvivalentan nitrat za "n" tada koristiti faktor 0,05 umesto 0,25 u formuli)

M= volumen proizvoda koje se koristi u ml.

Primer: Za podizanje koncentarcije nitrata (NO3) za 0,20 mg/l u akvarijumu od 80 l koristiti:

0,05 × (80 : 3,785) ×0,20= 0,05 × 21,14 × 2,0 = cca. 2 ml

Kako polovina azota u Flourish Nitrogen-u potieče od nitrata, možete dobiti dobru procenu koncentracije azota udvostručenjem vrednosti dobijene testiranjem nitrata.

Sastav:

Azot (N): 1,5%

Topivi kalijum (K2O): 2%

P: Zar nitrati nisu loši i mogu dovesti do neželjenog rasta algi. Zašto bi onda dodavali nitrate u akvarij?

O: To je istina, ali samo kada je nitrata nitrata u akvarijumu prevelika, tj. kada je slobodno više azota nego što ga biljke mogu iskoristiti. Kada dođe do toga, on postane dostupan za alge. Azot je svejedno vrlo važan za rast biljaka, a Flourish Nitrogen bi trebalo koristiti u slučajevima kada dođe do pomanjkanja azota.Napomena: 5% popusta na komplet Seachem flourish proizvoda (Flourish, Excel, Trace, Advance, Nitrogen, Pottassium, Phosphorus, Iron!

Aquascaping: projektovanje i uređenje akvarijuma

Radimo projektovanje, izradu i uređenje akvarijuma. Želite da oplemenite svoj prostor Aquascape-om, pozovite nas i daćemo Vam najkvalitetniju ponudu na domaćem tržištu.

Hardscaping: modeliranje hardscape-a

Želite sami da uredite akvarijum, ali niste sigurni kako da izaberete i postavite hardscape (drvo i kamen). Modeliraćemo hardscape zajedno sa Vama ili ćemo ga sastaviti, dostaviti i instalirati za Vas.

Održavanje akvarijuma

Želite divan akvarijum ali nemate vremena da se bavite održavanjem? Pružamo uslugu održavanja akvarijuma koje projektujemo i uređujemo, kao i reparaciju, revitalizaciju i održavanje svih ostalih akvarijuma.

Konsalting

Treba Vam savet, konsultacija, imate problem vezan za akvaristiku – stojimo Vam na raspolaganju. Saveti putem telefona i mejla su besplatni za redovne klijente.